Profiel

Het bedrijf
AV Partners is een middelgroot audiovisueel verhuurbedrijf gespecialiseerd in concert- en eventtechniek. Wij realiseren de techniek achter kleine en grote (publieke of besloten) evenementen, concerten, congressen, beurzen, presentaties en feesten. Onze opdrachtgevers zijn o.a. de landelijke overheid, organisatoren van festivals en concerten, bedrijven en muziekverenigingen. Kenmerkend hierbij is dat we door een uitstekende samenwerking en het leveren van kwaliteit langdurige relaties kunnen opbouwen met onze opdrachtgevers. Voor sommige klanten werken we al meer dan 30 jaar!

Historie
AV Partners is een vennootschap van Jan van Drunen en Dirk-Jan Brokken. Al in 1985 verzorgden wij samen de techniek bij optredens van o.a. de Rotterdamse dans- en muziekschool en diverse orkesten in de regio. Hieruit ontstonden meer opdrachten wat resulteerde in de oprichting van twee afzonderlijke bedrijven: van Drunen Muziek en dB Sound.
Met de jaren groeide het aantal optredens en de hoeveelheid eigen apparatuur gestaag waardoor de toenmalige behuizing te klein werd. Met het betrekken van een ruimer pand in Zuid-Beijerland is in 2012 AV Partners opgericht als een gezamenlijke opvolger voor de verhuuractiviteiten. Door de ontstane ruimte kon verder gegroeid worden hetgeen resulteerde in een forse uitbreiding van de inventaris en een versnelling in de groei van het bedrijf.

Jan van DrunenJan van Drunen
Na het afronden van zijn studie Elektronisch Orgel/Keyboard aan het Rotterdams Conservatorium (BMA) is Jan in het muziekonderwijs terecht gekomen. Als een van de medeoprichters van de Tilburgse RockAcademy (onderdeel van Fontys Hogeschool) behoort hij tot de grondleggers van het pop onderwijs in Nederland. Naast management functies is hij altijd toetsen en muziektheorie blijven doceren aan de studenten van de RockAcademy. Jan treedt regelmatig op als toetsenist in diverse bands en orkesten.
Naast zijn muzikale kwaliteiten is Jan gefascineerd door audiovisuele techniek. Al tijdens zijn studie ontwikkelde hij een passie voor het versterken en opnemen van bands en orkesten.

Dirk-Jan Brokken
Dirk-Jan BrokkenAl tijdens de middelbare schoolperiode raakte Dirk-Jan besmet met het podiumtechniek virus. Na het behalen van zijn HBO-diploma Elektrotechniek met als specialisatie Technische Computerkunde (BSc) is hij als ontwerper van elektronica en software aan de slag gegaan in de industriële automatisering waar hij ook veel management ervaring heeft opgedaan. Dirk-Jan heeft een diepgaande passie voor de systeemtechniek achter geluidssystemen ontwikkeld. Dankzij seminars van o.a. Bob McCarthy en Mauricio “Magu” Ramirez en de nodige zelfstudie, behoort hij tot een klein groepje Nederlanders met fundamenteel inzicht in de natuurkunde achter geluid. Dirk-Jan is regelmatig als systeemtechnicus op festivals en als freelance technicus in het theater te vinden.

Freelancers
Voor de realisatie van opdrachten werken we met een vaste groep gedreven freelancers. Al onze freelancers zijn professionals in een of meerdere vakgebieden binnen de audiovisuele wereld. Het werken met een vaste crew resulteert in een ploeg die volledig op elkaar ingespeeld en breed inzetbaar is zodat iedere mogelijke opdracht vakkundig gerealiseerd wordt.

Freelancers